Испания

8 дни / 7 нощувки
транспорт: Самолет
цена от: 375 €

ПРИНТИРАЙ
ден първи
Пристигане на летище Барселона, шатъл трансфер и настаняване в избрания от Вас хотел. Нощувка.

от ден втори до ден седми
Ще имате възможност да се насладите на почивката си в приятната атмосфера на избраната от Вас курортна зона. Разнообразни забавления Ви подканят да натрупате неповторими емоции и впечатления. /виж екскурзии/.

ден осми
Предстои освобождаване /до 10.00 ч./ на хотела. В следобедните часове подготовка за шатъл трансфер до летище Барселона за полет до София.
Цената включва:
 • Самолетен билет София - Барселона - София с включени летищни такси 110 евро за възрастен/дете
 • Трансфер: летище-хотел-летище (шатъл).
 • Настаняване за 7 нощувки на съответната база в избрания от Вас хотел.
 • Медицинска застраховка за целия период на пътуване с лимит на отговорност 10 000 евро.

Цената не включва:
 • Градска такса.
 • Горивна такса.
 • Доплащане за застраховка за възрастни от 70 г. до 85г.: 8,20 евро за 8 дни.

Eкскурзии по желание срещу допълнително заплащане:

Рицарски турнир
Мечтали ли сте някога да бъдете поканени от истински граф в неговия замък? Мечтали ли сте да седнете на трапезата в истинската атмосфера на средновековието, а пред очите ви смели рицари да оспорват уменията, смелостта и боеспособността си? Всеки поне веднъж в детството си е заживявал с приказните герои…
Днес ще имате възможността да се върнете към детските си мечти, към приказния свят на графове, рицари, красиви дами и нечувано смели изпълнения. Пред очите ви ще оживеят историите на миналото . Седнали на дървена маса, като истински гост на средновековен замък ще вкусите от типичната вечеря и виното от графската изба. Очакват ви весели изненади и неповторими мигове зад каменните стени на Валтордера.
След специално организирания турнир, победителя ще ни покани в балната зала, където ще повишите празничното си настроение в ритъма на танца.
Най-накрая пламенни танцьори ще демонстрират огнените ритми на фламенко.
Магията свършва………..в полунощ,. Готови ли сте за една истинска авантюра?

Светът на Дали
Салвадор Дали е явление не само в света на изкуството, а в обществения живот на ХХ в. Около него винаги витае една мистерия, един ореол на гениалност и неповторимост, на ексцентричност и скандал.
Намерил своето място в историята на изкуството като символ на сюрреализма, Салвадор Дали неизменно се свързва и с цялостния образ на родната си Каталуня. Така, както тя се вплита в неговото творчество, така той се сраства с представата за нея.
Екскурзията „Светът на Дали” ще ви даде възможност да се запознаете не само с родното място на великия художник и театъра – музей, създаден лично от него, но и да усетите неповторимата атмосфера на провинцията, която го вдъхновява през целия му живот. Въпреки, че прекарва много години от живота си в САЩ , той остава емоционално свързан и подвластен на прелестите на родната земя.
След кратко пътуване до Пубол, едно малко и сякаш откъснато от света селце, ще имате възможност да посетите замъка, който Салвадор Дали подарява на своята муза и неизменна спътница в живота – Гала. Средновековния замък, закупен от него полуразрушен и потънал в бурени, се превръща в тихо убежище на любимата му жена в последните години от живота и. Изцяло възстановен и обзаведен в стихийния и нестандартен.

Монсерат и пеещите фонтани
Монсерат е планина, намираща се почти в географския център на Каталуня, на 40 км. Северозападно от Барселона. Това е своеобразен планински масив, който впечатлява още от пръв поглед с причудливите си форми, извисяващ се над равнината с многозначителното име Монсерат /Нарязана с трион планина/.
Предполага се, че планината е възникнала в следствие на климатични промени и усилени геологични процеси. Ерозията, възникнала от климата и сеизмична активност в миналото, придава магически форми на скалите и прави пейзажа уникално неповторим.
Като цяло планината се простира на 45 кв. км на 10 км в дължина и около 5 км. ширина и периметър около 25 км. Издига се на височина 1232 м., където е и най-високия връх – Св. Йероним.
От векове Монсерат е поклонническо място, а също така и най-святото за Каталуня. Манастира дължи своето съществуване на неголямата статуя „Ла Моренета” – Черната Мадона, скрита тук според преданията от Св. Петър Легендата разказва, че статуята на Пресветата Дева е намерена от овчари, привлечени от сияние, което се излъчвало седем последователни съботи от вътрешността на пещера, в която е престояла скрита от мюсюлманските завоеватели векове наред.
Екскурзията ще ви даде възможност да се насладите на прекрасни пейзажи, да се полюбувате на необичайните форми на скалите и изживеете една неповторима душевна наслада в манастира, разположен в едно от най-живописните места на страната.
Като чудесен завършек на деня ще ви предоставим възможност да наблюдавате блестящия спектакъл на танцуващи водни струи, музика, цветове и светлина
Магическият фонтан се намира в края на ул. „Мария Кристина”, срещу Националния Дворец на Монджуик и е допълнен с водни каскади по цялата дължина на улицата .
Впечатляващата комбинация от вода, музика и светлина ще направят екскурзията ви до Монсерат едно колоритно изживяване.

Коста Брава - Тоса де Мар и Хирона
Четирите провинции на Каталуня, чиито имена произлизат от главните им градове, поразяват със своята природна красота. Тук има скалисти брегове, планини, плодородни долини и пясъчни плажове.
Каним ви да посетите провинция Хирона, един от най-интересните райони на Каталуня. Известна на всички като Коста Брава, тя се простира на площ от 200 кв.км. между Бланес на юг и граничния район Емпорда на север. Изпълнена е с изсечени скални носове, малки уютни заливи , скрити в сянката на боровете, златистопясъчни плажове и известни туристически селища.
След кратък преход с автобус ще се качим на корабче за една приятна разходка покрай брега между Йорет де Мар и Тоса де Мар, която ще ни разкрие очарованието на Коста Брава в цялата му прелест.
Тоса де Мар е едно от най-красивите крайбрежни селища. Основано е на мястото, където в античността се е намирала римската крепост Туриса. Църквата от ХІV в., рибарските къщи и пълните с барове улички са обградени от средновековна крепостна стена, с добре съхранени до днес три кули. Стария град е обявен за национално богатствоСлед кратка разходка и малко свободно време в селцето, ще се отправим към столицата на провинцията – Хирона.
Хирона е главен град на едноименната провинция. Основан от римляните, градът се развива през вековете, свързан с богатите еврейски общности в тази част на полуострова. Като всеки старинен град, той е разделен на историческа и съвременна част. По много своеобразен и живописен начин границата се явява река Оняр с многобройните си мостове, които се протягат ,сякаш, не само между двата бряга на реката, но и между времена и епохи, които разделят тези части. Една разходка из еврейския квартал около Катедралата и по главната улица Рамбла ще ви дадат усещане за спокойствие, мечтателност и безвремие – пълната противоположност на неспирния задъхан ритъм на Барселона. Хирона е просто другото лице на Каталуня.

 • Краен срок за набирането им: 20 дни преди датата на заминаване

Задължително се заплаща:
 • Горивна такса.
 • Доплащане за застраховка за възрастни от 70 г. до 85г.: 8,20 евро за 8 дни.
 • Градска такса. Заплаща се на място в хотела съответно:
  • за Хотел 3* - 0.50 евро на ден на човек към 07.12.2016.
  • за Хотел 4* - 1.00 евро на ден на човек към 07.12.2016.

Застраховка "Отговорност на туроператора", застрахователна полица № 17 260 1315 0000573063 /от 19.01.2017 г. до 18.01.2018 г. на ЗАД "АРМЕЕЦ", ул. Стефан Караджа №2, 1000 София.
 
  Хотели по програмата:
от: 0
от: 0
от: 0
от: 0
от: 0
от: 0
    За "ДСК-ТУРС"        Контакти    OTP Bank.hu
Уеб Дизайн: ПроСтудио
 © 2006 ДСК Турс